برطرف کردن یکی از ضعفهای مهم مرورگر کروم در ویندوز ۱۰ توسط گوگل
همانطور که میدانید گوگل کروم (Google Chrome) از محبوبترین مرورگر وب در دنیا محسوب میشود، اما با وجود تمامی مزایای که دارد، فضای بسیار زیادی از حافظهی رم سیستم را اشغال میکند، که از جمله صعفهای آن محسوب میشود.
مصرف بیش از حد رم کاربران توسط این مرورگر بسیار آزاردهنده است و موجب میشود کار با گوگل کروم، خصوصا روی سیستمهای قدیمی، طاقتفرسا شود.
در ژوئن 2020، در گزارشی اعلام شد گوگل تصمیم دارد از فناوری کلاس هیپ مایکروسافت (Microsoft Segment Heap) به منظور کاهش یک سوم حافظهی رم اشغالشده توسط کروم را دارد. گوگل پروسه استفاده از Segment Heap را آغاز کرد اما این فناوری باعث بروز برخی بیثباتیها در کروم شد؛ بههمیندلیل، شرکت اهل مانتینویو درنهایت تصمیم گرفت Segment Heap را کنار بگذارد.
هرچه تبهای بیشتری در این مرورگر باز کنید، کروم کُندتر میشود و تاثیر منفی روی تجربهی وبگردی میگذارد. در آخر ممکن است به جایی رسید که عملکرد سیستم بسیار کُند شود و در این حین، تبها را بست؛ اما پس از بستن تبها، هنوز هم اشغال حافظهی رم را شاهد بود. بهنظر میرسد گوگل میکوشد تا این مشکل را رفع کند.
بر اساس یکی از خبرگزاریها، توسعهدهندگان گوگل کروم تصمیم دارند از یکی از API های ویندوز 10 به نام TerminateProcess استفاده کنند تا پردازشهای مرورگر را کاملا خاموش کنند. قابلیت یادشده بدون درنظرگرفتن شرایط و عواقب بعدی، پردازشهای مدنظر و تمامی تردهای وابسته به آن را از دسترس خارج میکند.
با توجه به صحبتهای گوگل، TerminateProcess به کاربران کمک میکند حافظهی استفادهشدهی کروم را بسیار سریعتر و بهتر بازیابی کنند. همچنین بستن کامل فرایند پردازشی خاص، سخت، هزینهبر و کُند است و بهدلیل پیچیدگی نرمافزارها، نمیتوان از Race Condition جلوگیری کرد. در چند وقت اخیر، گوگل برای انواعی از پردازشها بهتدریج سراغ TerminateProcess رفته است.
زمانی که سیستم دچار کندی شده است، بستن تبها یا بستن خودِ مرورگر گوگل کروم نمیتوانند بهسرعت حافظهی رم را آزاد کنند؛ با اینحال، با استفاده از TerminateProcess احتمالا این نوع رفتار کروم از بین میرود و تعداد کرشهای مرورگر کاهش میآید.
TerminateProcess جزو قابلیتهای سیستمعامل ویندوز میباشد و این بدان معناست، تلاشهای گوگل صرفا مخصوص نسخهی ویندوز 10 کروم است.